Om å være besteforeldre

«7 besteforeldre» utgis på nytt av Frambu i samarbeid med Handikappede Barns Foreldreforening

I informasjonsheftet «7 besteforeldre» forteller par og enslige om sine erfaringer med å være besteforeldre til barn med funksjonshemninger. Deres historier handler om sorg, glede, håp og bekymringer. Samlet gir historiene eksempler på ulike måter besteforeldre kan være ressurspersoner for barn og barnebarn.

For som en mormor sier i heftet: «Det at min datter hadde det så tøft, var tøft for meg også.» En annen kommer med følgende oppfordring til besteforeldre til barn med funksjonshemninger: «Lær å leve sammen med ungene dine. Jo bedre kjent du blir med dem, jo mer forståelse får du for det de strever med. Det blir lettere å takle situasjonen og lettere å hjelpe hvis noe trengs.»

Les hele heftet her (PDF).

Del
Del
Del
Del