Privatdetektiv med Downs syndrom

I regissør Bård Breiens nye film «Privatdetektiven» spilles hovedrollen av Svein Andre Hofsø som har Downs syndrom, og som tidligere kun har spilt i søsterens hjemmevideoer.
De som har Downs syndrom har lett for å se når folk er lei seg og da trøster de hverandre. Det er dette jeg er opptatt av både som Svein Andre og som detektiv Bogerud, sier skuespilleren Hofsø.


Det er denne ekstraordinære evnen til å leve seg inn i andres følelser, Breien var opptatt av da han skrev manuset om privatdetektiven med Downs syndrom.

Til daglig jobber Svein Andre Hofsø som internt kommunalt postbud i Rådhuset i Sandefjord. Men han har båret på skuespillerdrømmen i årevis, og etter mange auditions har han fått hovedrollen som privatdetektiven i Bård Breiens nye film.

Jeg følte meg nesten som om jeg flyr opp til himmelen. Så glad ble jeg, sier Svein Andre Hofsø om hvordan han følte det da han fikk rollen.   Hofsø mener at dette kommer til å endre mye i livet hans.   – Det er dette som er drømmen min. Det er nesten ikke til å beskrive en gang, det er så kjempestort at jeg nesten holder på å grine av lykke, sier hovedrolleinnehaveren.

Les mer om skuespilleren, regissøren og filmen NRK kultur og underholdning.

Del
Del
Del
Del